Social Media Icons

Pages

Υγρασία στη ντουλάπα; Πως θα την αντιμετωπίσεις;

Νοε 12, 2022 0 comments


 Μία φορά την ημέρα άνοιγε την μπαλκονόπορτα του δωματίου, έχοντας ταυτόχρονα και τα φύλλα της ντουλάπας ανοιχτά. Έτσι θα ανακυκλώνεται ο αέρας στο χώρο, αλλά θα αναπνέει και όλο το εσωτερικό της ντουλάπας.

Μη σιδερώνεις μέσα στο υπνοδωμάτιο ή εάν αυτό δεν είναι εύκολο, τουλάχιστον κράτα ανοιχτό το παράθυρο έως ότου τελειώσεις με το σιδέρωμα.

Μετά το σιδέρωμα άφηνε τα ρούχα να κρυώσουν καλά, πριν τα αποθηκεύσεις στις ντουλάπες και τα συρτάρια τους. Τα σιδερωμένα, όσο είναι ακόμη ζεστά, βγάζουν υδρατμούς, δηλαδή υγρασία κι αν τα κλείσεις κατευθείαν στη ντουλάπα, τότε αυτή γίνεται ένα ιδανικό κλίμα ανάπτυξης μούχλας.

Βάλε έναν συλλέκτη υγρασίας στο εσωτερικό της ντουλάπας, εκεί όπου παρατηρείς τη μεγαλύτερη συμπύκνωση. Αυτοί οι συλλέκτες υγρασίας είναι ουσιαστικά ένα δοχείο με ειδικά άλατα, τα οποία απορροφούν υγρασία από το περιβάλλον και τη μετατρέπουν σε νερό.

Λειτουργούν φυσικά χωρίς ρεύμα και είναι κατάλληλοι για μικρούς, κλειστούς χώρους με ελάχιστο ή καθόλου εξαερισμό, όπως ακριβώς μία ντουλάπα. Διαρκούν κατά μέσο όρο 2 με 3 μήνες και στη συνέχεια δέχονται ανταλλακτικές ταμπλέτες. Πρόσεξε να τοποθετήσεις τον απορροφητή υγρασίας πάνω σε μια σταθερή επιφάνεια, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσει και να χυθεί έξω από το δοχείο το συγκεντρωμένο υγρό.

Ακόμη πιο αποδοτική είναι, τέλος, η χρήση ηλεκτρικού αφυγραντήρα στο δωμάτιο. Ένας αφυγραντήρας κρατά τα επίπεδα υγρασίας υπό έλεγχο, έτσι ώστε ο αέρας να είναι πιο άνετος και υγιεινός. Επίσης τα φυσικά ορατά σημάδια της υγρασίας, όπως οι λεκέδες μούχλας και το ξεφλούδισμα στους τοίχους ή το θάμπωμα στα τζάμια, τα περιορίζει σημαντικά και σίγουρα τα προλαμβάνει. Αν τελικά ενδιαφέρεσαι να πάρεις αφυγραντήρα, τσέκαρε αυτά τα κριτήρια ώστε να αγοράσεις τον κατάλληλο.

Ιδέες για να μυρίζουν πάντα υπέροχα οι ντουλάπες σου

Εκτός από τα αρωματικά ντουλάπας που βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ υπάρχουν και οι εξής τρόποι για να μυρίζουν πάντα υπέροχα οι ντουλάπες σου:

♥Βάλε αποξηραμένα βότανα μέσα σε λινά σακουλάκια ή τύλιξέ τα σε τούλι ή άλλο βαμβακερό ύφασμα. Ένας ωραίος συνδυασμός που έχει και σκοροκτόνο δράση είναι να βάλεις φύλλα δάφνης μαζί με αποξηραμένη λεβάντα και μοσχοκάρφια.

♥Βρες ένα ωραίο αρωματικό σαπούνι, τύλιξέ το σε πορώδες ύφασμα και τοποθέτησέ το σε συρτάρια ή ράφια της ντουλάπας. Όσο πιο ισχυρό είναι το άρωμα του σαπουνιού που διάλεξες, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις.

♥Ψέκασε τις ξύλινες κρεμάστρες ρούχων με αποσμητικό χώρου ή με το άρωμά σου ή ρίξε επάνω μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο που σου αρέσει. Τα αιθέρια έλαια που δρουν και ως σκοροκτόνα είναι η λεβάντα, ο κέδρος, το θυμάρι, η μέντα και το σανταλόξυλο.

♥Βάλε ένα υφασμάτινο σακουλάκι με ρύζι ή ένα μπολ με αλάτι, τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση υγρασίας και οσμών. Αν ρίξεις μάλιστα και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέσα στο αλάτι ή το ρύζι θα δώσεις έξτρα μυρωδιά στο χώρο.

♥Γέμισε σόδα μαγειρικής ένα γυάλινο βαζάκι, στάξε σταγόνες αιθέριου ελαίου και άφησέ το με ανοιχτό το καπάκι σε ένα σημείο της ντουλάπας. Η σόδα μαζί με τα αιθέρια έλαια λειτουργεί ως εξαιρετικό αποσμητικό.

ΠΗΓΗ : https://makelife.gr 

Σχόλια

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Popular Posts

Έξυπνες επιλογές θέρμανσης για το σπίτι

Τα πρώτα κύματα κακοκαιρίας είναι γεγονός και ο υδράργυρος ξεκινά να υποχωρεί. …

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Πως θα σας πετύχει η συνταγή;

Χρήσιμες συμβουλές για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας Έφτασε η στιγμή που όλο…

Σου τελειώνουν τα χρήματα πριν το τέλος του μήνα;

Μερικοί άνθρωποι δεν το ‘χουν και πολύ με την οικονομία. Δεν μπορούν να διαχει…

Tips για να αυξήσετε τη libido με plant-based τροφές!

Τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων συμμετέχουν σε κάθε λειτουργία του οργανισ…

Πως θα δείχνεις νεότερη από την πραγματική σου ηλικία;

Είναι αλήθεια ότι το μακιγιάζ, αν ξέρει κανείς να το χρησιμοποιεί σωστά, μπορεί…

Πως να ξεκολλήσεις το παιδί σου από τις οθόνες (tablet, video games);

Η απασχόληση των μικρών μας φίλων προϋποθέτει φαντασία, δημιουργικότητα και αγ…

Black Friday! Tips για να μην σας πιάσουν κορόιδο!

Η Black Friday, η ημέρα των μεγάλων προσφορών, πλησιάζει. Τι να προσέξετε πριν…

Κρυστάλλωσε το μέλι σου ; Να τι θα κάνεις!

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει όταν πέφτει…

Έχεις σακχαρώδη διαβήτη ; Tips για καλύτερο έλεγχο!

Καλύτερος έλεγχος του διαβήτη σε 5 βήματα: ✅Χρησιμοποιήστε πιάτο 25cm και χωρίσ…

Υγρασία στη ντουλάπα; Πως θα την αντιμετωπίσεις;

Μία φορά την ημέρα άνοιγε την μπαλκονόπορτα του δωματίου, έχοντας ταυτόχρονα κ…

Φόρμα επικοινωνίας

ΑΡΘΡΑ