Τι κάνει ένα σνακ;
Ο ρόλος του είναι να:
1. Σου δώσει εκείνα τα θρεπτικά συστατικά για να συνεχίσεις
2. Ισορροπήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
3. Σε αποτρέψει από μια ενδεχόμενη έκρηξη πείνας μέχρι να έρθει η ώρα του κύριου γεύματος
*Αυγά
Το βραστό αυγό είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών του συμπλέγματος Β, αρωγοί στην παραγωγή ενέργειας και ελιές.
Τα καλοβρασμένα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με το κέλυφος στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Οπότε αποτελεί εύκολα μια άμεσα διαθέσιμη τροφή.
*Φρέσκα φρούτα εποχής
Παρόλο που τα φρούτα θεωρούνται και μόνα τους ένα θρεπτικό σνακ, αν τα «παντρέψεις» με ξηρούς καρπούς η ενίσχυση της ενέργειας θα είναι μεγαλύτερη.
Τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων συνδυασμένα με τις φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά των ξηρών καρπών, επαναφέρουν τη χαμένη ενεργητικότητα που θα σε κρατήσει σίγουρα χορτασμένο μέχρι το επόμενο γεύμα σου.
Εναλλακτικά μπορούμε να διαλέξουμε και αποξηραμένα φρούτα χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.
* ρυζόγαλο με κανέλα
* κάποιο κίτρινο τυράκι (γραβιέρα, gouda), με κρίθινο παξιμάδι ή κράκερ ολικής άλεσης ή κουλούρι Θεσσαλονίκης
* γιαούρτι με μέλι, κανέλλα και τριμμένη ινδική καρύδα για γλυκιά γεύση ή γιαούρτι με ελιές για αλμυρή
* μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα
* smoothie φτιαγμένο με γάλα ζωικό (αγελαδινό ή κατσικίσιο) ή φυτικό (καρύδας, αμυγδάλου) ανακατεμένο στο μούλτι με μπανάνα και μια κουταλιά του γλυκού κακάο
* τορτίγια με ταχίνι ή βούτυρο ξηρών καρπών και φρούτο της αρεσκείας σας
* μια μπάρα μαζί με ένα φρέσκο φρούτο
*Πίτες
‘Ενα κομμάτι σπανακόπιτα ή κολοκυθόπιτα, παραδοσιακό τρόφιμο της ελληνικής κουζίνας με διάφορες παραλλαγές.
Θα το χαρακτηρίζαμε τρόφιμο πασπαρτού, αφού μπορεί να καταναλωθεί τόσο σαν ελαφρύ γεύμα όσο και σαν κύριο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου